More

Pinguinul Chinstrap

Pinguinii Chinstrap se pot distinge prin dunga neagra de pe fata, parand ca poarta o cascheta prinsa sub barbie. Picioarele sunt portocalii si spatele este negru, la fel ca ochii. Masoara 68 cm si cantaresc 4,5 kg.
Numara in jur de 5 milioane de perechi. Traiesc in zonele sub-antarctice, insulele Antarctice si Peninsula Antarctica.

Femela depune doua oua in luna noiembrie sau decembrie. Cuiburile lor sunt simple, formate din pietricele, scopul principal este de a o separa de celelalte cuiburi si de o face cat mai inalta de a proteja oaule de a se uda datorita topirii zapezilor.
Pinguinii sunt adevarati cleptomani, furand pietricele din cuibul celorlati.
Ambii parinti au grija de ou mai mult de o luna prin rotatie.



De obicei Pinguinii Chinstrap cresc doi pui, dar in unele cazuri pot creste doar unul. Puii sunt hraniti o data pe zi si mananca aproximativ 300 grame de krill.
Cand puiul implineste o luna, parintii il lasa in asa numitele crese cu ceilalti pui de aceasi varsta si se duc pentru a vana, iar apoi se intorc la timp pentru a-i hranii.

Parintii pescuiesc la 20-30 km distanta de colonie, dar au fost inregistrate cazuri cand s-au indepartat chiar si 200 km. Vaneaza krili si pesti mici.