More

Pinguinul Gentoo

Pinguinii Gentoo numara in toatal aproximativ 387.000 de perechi. Traieste in colonii si este fidel. Poate realiza scufundari pana la 100 m adancime.
Pe pamant, acesta este cel mai timid dintre pinguini.

Pinguinii Gentoo au spatele negru cu o anumita tenta rosiatica. Are un fel de blanita formata din pene albe, asezate deasupra capului, asemanatoare cu o bentita. Picioarele sunt de culoare rosie sau galbuie. Masoara aprox. 71 cm si cantaresc in jur de 5,5 kg.

Pinguinii Gentoo sunt inotatori rapizi. Ei se hranesc in general cu krili sau cu pesti mici.
80 % dintre pinguinii Gentoo traiesc pe insula Falkland, İnsula Georgia de Sud, Insula Shetland de Sud si Peninsula Antarctica.

Inamicii lor sunt focile leopard si balena ucigasa si pasarea skua ce manaca puii. Pe uscat singurul pericol reprezinta oamenii care ii vaneaza pentru piele si ulei.

Ambii parinti construiesc impreuna un cuib circular din pietre, iarba, muschi si pene. Femela depune doua oua care sunt ingrijite de ambii parinti prin rotatie mai mult de o luna. Dupa nastere puii raman la cuib aproximativ o luna.

Pinguinii adulti isi petre cam tot timpul vanand aproape de tarm, ocazional se pot indeparta chiar si 26 km. Hrana lor principala este: pesti mici, krill, calamar.