More

Pinguinul Rockhopper

Pinguinii rockhopper sunt pinguini cu creasta. Penele colorate in toate directiile amintesc de generatia punk rock. Spatele si picioarele sunt portocalii, iar ochii sunt de culoare rosie. Sunt cei mai mici pinguini, ajungand doar la 55 cm inaltime. Se intalnesc in jurul Antarcticii, in insulele din Falkland, insulele sub-antarctice de nord .

Unii considera comportamentul pinguinilor Rockhopper a fi nebunatica dar foarte interesanta. Ei se misca prin sarituri, spre deosebire de alte rase de pinguini. Sunt o rasa agresiva, atacand chiar si alti pinguini daca simt vreun pericol. Se cearta intre ei pentru mancare, locatie chiar si in timpul imperecherii.

Pinguinii Rockhopper au o gramada de metode non-verbale de comunicare foarte simplu de observat cum ar fi: isi scutura capul, isi misca innotatoarele, se inchina, se auto lauda.

Principala sursa de hrana a pinguinilor Rockhopper consta in: pesti mici, krill si calamari. Inamicii lor principali sunt focile si anumite specii de rechini.

Perechile de pinguini incep a se curta la inceputul primaverii. Ei se intalnesc ani in sir, neschimbandu-si partenerul. Singura exceptie este atunci cand unul dintre ei moare. Odata ce s-au intalnit incep a construi impreuna cuibul, in care pun firicele de iarba.

De obicei, femela depune doua oua, din pacate doar unul dintre pui va supravietui, al doilea ou mai mic fiind distrus in general de predatori inainte de a se naste. Masculul si femela au grija impreuna de oua timp de 33 de zile, schimbandu-se intre ei. Odata ce puiul s-a nascut femela paraseste cuibul si pleaca in cautarea hranei in timp ce masculul are grija de pui. Dupa 4 saptamani puii vor sta in asa numitele crese cu alti pui de aceasi varsta.

Pinguinii Rockhopper traiesc in colonii uriase, numarul lor fiind in jur de 1.8 milioane de perechi. Totusi numarul lor este in scadere cu circa 40% pentru cei care traiesc in partea de sud si cu 94% pentru pinguinii care traiesc in partea de nord a continentului.
Pinguinul Rockhopper traieste in jur de 10 ani daca este lasat in mediul lui natural.