More

Diverse

Camera Web Statia Mc Murdo

Imagini 3D Statia Mc Murdo

Pagina oficiala a statiei

McMurdo Station:

Statia de cercetare
Mc Murdo - USA

Programul statiei include cercetari biologice, fizice, studiul miezului ghetarilor si studii subacvatice. Este un centru logistic, pe timpul verii fiind prezenti peste 1 100 de persoane si 250 pe timp de iarna. Pe langa cele peste 100 de cladiri exita si un port, 3 piste de avione si o pista de elicopter.

80 de vehicule ruleaza pe srazile statiei, limita de viteza fiind de 30 km/h. McMurdo are propriul spital, o biserica, posta, librarie, 42 pompieri cu doua departamente diferite, frizerie, centru de inchiriere video, ATM-uri, cafenea, doua cluburi( Southern Exposure si Gallagher's) si facilitati de teleconferinta. Statia are un autobuz 24 din 24 pentru numeroase rute. Exista si un dig de gheata lung de 220m, o ferma imensa de combustibil cu o capacitate de 30 milioane litri, o instalatie de desalinizare.

Astazi statia are un program de reciclare foarte complex:aluminiu, haine, moloz, metale grele si usoare, hartie, plastic, lemn. In timpul unui an peste 2000 tone deseuri sunt reciclate.
Fermierii folosesc mii de wati de lumina artificiala si au sisteme de irigatii. Anual se produc 1600 kg de rosii, ierburi si castraveti.

Camera Web
Harta

Ziarul statiei The Antarctic Sun este publicat in fiecare saptamana in timpul verii (http://antarcticsun.usap.gov/ ). Exista deasemenea The Scroll' o lista televizata a activitatilor zilnice, anunturi, informatii meteo, program de filme, stiri ale altor statii ce se pot urmarii la una dintre sutele de televizoare ale statiei. Alte canale media: Radio McMurdo(104,5 FM ), doua canale TV, doau canale de televiziune prin cablu 24 ore din 24. Telefonia fixa directa este disponibila din aproape toate camerele statiei.

Oportunitati de recreere a personalului: aerobic, baschet, bingo, bowling, country dance, cross-country skiing, tenis de masa, volei, haltere. Rezidentii pot inchiria biciclete cu care sa se plimbe prin oras. Pentru jucatorii de golf se organizeaza turneul McMurdo. Pentru alergatori se organizeaza un concurs de 5 km in jurul Insulei Ross (McMurdo Midsummer Midnight Mile) si cursa Scott Hut de 7,25 km. Alte oportunitati ar fi: cursuri PC, cursuri de resuscitare cardiopulmonara, intalniri pentru Alcoolicii Anonimi, repetitii pentru corul orasului, Festivalul de Drama al Insulei Ross, Spectacolul de Arta a Insulei Ross, festivalul de muzica Icestock cu talente locale.Trei piste de aterizare servesc statia McMurdo. Ocazional pinguinii si focile isi casca gura pe pista de aterizare, cerand oficial de a fi 'escortati' ca sa nu cumva sa pateasca ceva. Aproape 100 de zboruri din Christchurch aterizeaza in fiecare an: Hercules C-130, Galaxies C-5, Starlifters C-141, Globemasters C-17 si Hercules LC-130.

Magazinul statiei se afla in cladirea nr.155, cu facilitati de a lua masa, spalatorie, camere si librarie. Se pot cumpara carti postale, tricouri si alte suveniruri cu carti de credit sau dolari. Liquorul si tigarile sunt la preturi piperate iar seful sectiei nu permite sa se vinda turistilor deoarece scade stocul statiei. Deasemenea turistii nu au acces la ATM-uri si la telefoane.