Statia de Cercetare Bharati ( India )


Statia de cercetare Bharati se afla la 3000 km est de statia Indiana Maitri, localizat intre Fiordul Thala si Golful Quilty in partea de est a Peninsulei Stornes la 35 m deasupra nivelului marii.

Baza de cercetare a fost innaugurat in data de 18 martie 2012. Statia functioneaza 12 luni pe an, lucrand 47 de oameni pe timpul verii si iernii. Baza de cercetare Bharati este construita din 134 de containere modulare din Germania, care pot fi dezasamblate in totalitate neramanand nici o bucatica de caramida in urma.

Bharati este formata dintr-o cladire principala, o ferma de combustibil, stație de combustibil, o tabără de vară și un număr de module containerizate mai mici. Cladirea este formata din 3 etaje. Ultimul etaj are o terasa unde se desfasoara experimente stiintifice. La etajul 2 se afla 24 camere single si duble, bucatarie, librarie, camera fitness, sala de teatru, birouri. La parter sunt laboratoare, spatii tehnice, depozite.

Clădirea principală oferă alimentare cu energie, de încălzire automată și aer condiționat cu apă caldă și rece, toalete, saună, depozitare la rece, sistem PA, sufragerie, camera de zi și spațiu de laborator. Comunicarea se face prin canale de satelit dedicate oferind conectivitate prin voce, video și date cu India continentală.