Speciile de Pinguini din Antarctica

In Antarctica, traiesc aproximativ 40 de specii de pasari de apa. 7 specii de pinguini: Imperiali, Regali, Adelie, Chinstrap, Rockhopper, Gentoo, Macaroni;
si 4 specii de albatrosi, cormorani, pescarusi, skua etc.
In Oceanul Sudic se hranesc 7 specii de balene, si 8 specii de delfini; cateva dintre aceste specii intra adanc in banchiza in timpul sezonului cald.
Sapte specii de foci respira in regiunea antarctica, unele pe tarmurile sudice ale insulelor, altele exclusiv in regiunea banchizei.



Pinguinii din Antarctica isi petrec mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calmari si krili. Pinguinii parasesc marea doar in perioada imperecherii. Atunci ei se intorc pe uscat sau pe gheata si se indreapta spre locurile de imperechere, numite colonii. An dupa an, pinguinii se intorc la colonia unde s-au nascut. Deseori se intorc la acelasi partener.
Cele mai multe pasari se imperecheaza vara, dar pinguinii imperiali se imperecheaza iarna, pe gheata rece si in bataia vantulurilor din jurul Antarcticii. Pinguinul isi alege partenerul si se imperecheaza. Fiecare femela depune un ou, il da masculului, dupa care se intoarce la mare sa se hraneasca. Timp de noua saptamani, masculul pastreaza oul cald pe picioarele lui. El nu mananca deloc in acest timp, asa ca slabeste mult.
Pinguinii au foarte putine materiale la dispozitie pentru a-si construi cuiburile, deoarece in Antarctica cresc putine plante. Pinguinii regali si imperiali nu-si fac deloc cuiburi. Ei depun oul direct pe pamant sau pe gheata. Alti pinguini din Antarctica isi fac cuibul zgariind in pamant o adancitura, pe care o umplu cu pietricele.
Coloniile sunt locuri zgomotoase unde sute de pinguini tipatori se aduna in timpul imperecherii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi recunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul.


SPECII DE PINGUINI NUMARUL INALTIME GREUTATE
PINGUINUL IMPERIAL 220.000 perechi 90 cm - 122 cm 20 - 45 kg
PINGUINUL REGAL 3,2 milioane perechi 70 cm - 100 cm 10 - 17 kg
PINGUINUL ADELIE 4.5 milioane perechi 68 cm 3 - 6 kg
PINGUINUL CHINSTRAP 5 milioane perechi 61cm - 72 cm 4,5 kg
PINGUINUL ROCKHOPPER 1,5 milioane perechi 55 cm 2,5 kg
PINGUINUL GENTOO 387.000 perechi 70 cm - 78 cm 5 - 6 kg
PINGUINUL MACARONI 9 milioane perechi 70 cm 4,5 kg


Curiozitati despre pinguini

- Numele de pinguin vine din limba galeza, unde "pen" inseamna cap si "gwyn" inseamna alb.
- Pinguinii au aparut acum 40 de milioane de ani.
- Cel mai inalt pinguin este cel Imperial, ajungand pana la 1.20 m.
- Cel mai rapid pinguin este Gentoo, înoată cu o viteză ce poate atinge 36km/h.
- Primele specii de pinguin au apărut în urmă cu aproximativ 60 de milioane de ani.
- Spre deosebire de celelalte înaripate, care pierd câteva pene, pinguinii năpârlesc total, noul penaj apărând după circa două-trei săptpmâni.
- Pinguinul imperial se poate scufunda pana la adancimi de 565 m si poate ramane sub apa chiar si 22 minute, mult mai mult decat celelalte specii de pasari.
- Pinguinul imperial este un "drumet" perseverent. Unele colonii, cum ar fi cea din insula Hope, se afla la distanta de 300 km de tarm.
- Pinguinul imperial are cea mai mare densitate de pene.
- Oamenii de stiinta considera ca pinguinii Adelie folosesc soarele pentru a-si regasi coloniile.
- Mascului este cel care se ocupă ce clocitul ouălor, în timp ce femelele se ocupă de vânătoare.
- Pinguinii, din majoritatea speciilor, rămân cu același partener pe viață. Mai mult, mulți se reîntorc de fiecare dată și depun ouă în același cuib.
- Pinguinii cresc puii în cuplu, atât mama, cât și tatăl au grijă de ei și îi hrănesc. Cele mai multe specii produc două ouă o dată, însă pinguinii imperiali cresc un singur pui o dată.
- Pinguinii vad mai bine sub apa decat pe uscat. Pot sa bea apa sarata deoarece glanda laterala nazala indeparteaza excesul de sare.
- Puii mai mari stau in grupuri numite "creşe".
- Deşi urechile nu sunt vizibile, pinguinii au un auz foarte fin, putând recunoaşte cu uşurinţă în colonie strigătul partenerului.
- În general, pinguinii trăiesc între 15 și 20 de ani.
- Pinguinii au o glandă specială care secretă un ulei care îi face impermeabili. Aplică substanța în mod regulat pe pene, folosindu-şi ciocul.
- Pinguinii nu au dinți și nu își pot mesteca mâncarea. În schimb, au niște spini cornoși în gură, orientați spre interior, și îi folosesc pentru a împinge prada pe gâtlej în jos.